Het filmhuis Het Doek vertoont een heel bijzondere documentaire over een eveneens heel bijzondere ex- plaatsgenoot!

Jelle van Gorkom, in Lichtenvoorde opgegroeid -hij heeft er zijn hele jeugd doorgebracht- is een van de meest succesvolle BMX'ers van Nederland. Hij werd tenminste één keer Nederlands Kampioen in alle leeftijdscategorieën, 15 keer in totaal. In 2015 won hij zilver op het Wereldkampioenschap in Zolder (België) en in 2016 won hij op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro ook een zilveren medaille. Voor deze prestatie werd hij op een bomvolle markt in Lichtenvoorde feestelijk gehuldigd, misschien weet u het nog.

Sinds 9 januari 2018 staat Jelle ook bekend als 'de jongen van die val met die ketting'. Bij een ernstig ongeval tijdens een training op de BMX-baan van Papendal raakt hij in coma. De vooruitzichten die hij kreeg van de artsen waren somber; nooit meer praten, lopen of fietsen.  Maar daar dacht Jelle anders over...

In deze documentaire wordt Jelle gevolgd vanaf het moment dat hij wordt ontslagen uit zijn (eerste) revalidatie kliniek, ruim 5 maanden na zijn val. We volgden hem 3 jaar lang tijdens zijn revalidatie, bij hem thuis en in zijn zoektocht naar (kleine) verbeteringen. De continue drang op telkens een beetje beter te worden hebben ervoor gezorgd dat het verhaal van Jelle één grote bron van inspiratie is geworden.

Met de Jelle van Gorkom Foundation wil hij andere mensen met een beperking helpen om ook het maximale uit hun mogelijkheden te halen. ,,Het delen van zijn eigen verhaal is hierin de eerste stap”, aldus auteur Ad van Ham.

Te zien vanaf donderdag 28 oktober en vrijdag 29 oktober en zondag 31 oktober in Den Diek Lichtenvoorde en op zondag 31 oktober in de Mattelier Groenlo

Op donderdag 28 oktober zal Jelle er zelf bij zijn, samen met onder andere Ad van Ham, de regisseur van de documentaire en schrijver van het gelijknamige boek. Hij zal vooraf een korte introductie verzorgen en na afloop is er gelegenheid om Jelle vragen te stellen.

Reserveren verplicht (gezien de verwachte drukte) en natuurlijk volgens de geldende Corona regels, QR code of geldig vaccinatiebewijs of een negatieve PCR test (niet ouder dan 48 uur)


Terug
okt 18, 2021 Categorie: General Ingezonden door: Floris
Vorige pagina: Home Volgende pagina: Filmdiner De Stadschpomp en Markt 5